Laitanpa minäkin jotain jouluista askaretta tänne. Nämä kynttilät tein viime jouluksi. Olen innokas kynttilöillä tuuskaaja ja kynttilän jämiä kertyy paljon ja nehän pitää saada uudestaan kynttilän muotoon ettei mitään mene hukkaan.

1126137.jpg

Mietin ja mietin että mistä saisi hyvän kynttilämuotin, sitten välähti. Ostin kaupasta muovisia shamppanja laseja joissa on irrottettava jalka. Kuumensin paksun neulan ja sillä tein reijät lasin pohjaan ja jalkaosaan. Reijistä sydänlanka läpi ja sinitarralla vielä kiinni että pysyy, lasi pystyyn ja sukkapuikon ympärille lanka ja eikun kynttilälientä sekaan. Kun kynttilät on valmiit laitan joksikin ajaksi jääkaappiin niin lähtee hyvin muotista. Tänä vuonna jäi tuo hauskuus väliin kun ei löytynyt mistään sydänlankaa, kynttilän jämiä kyllä ois. Pitäis vielä käydä Tiimarista katsoon oisko siellä irto lankaa, kynttilänteko paketteja taisi kyllä olla mutta niitä en tarvi.

1126140.jpg

Tässä kuva vielä muoteista. Yksi huono puoli noissa on, niissä on desimitta asteikko koholla sisäpinnalla joten se näkyy jonkin verran valmiissa kynttilässä. Ei pahasti.